WEB TV
Konya

Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulusal Süt Çalıştayı

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile Ulusal Süt Konseyi’nin iş birliğinde organize edilen ‘’ Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulus...

Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulusal Süt Çalıştayı

BAŞKANIMIZ EDİP YILDIZ GÜVEN TAZELEDİ

 

Kurumumuzun 24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirdiği 9. Olağan Genel Kurulu %89 oy oranıyla üyelerin güvenini  tazeleyen  yönetimimiz yeni dönemde hayvancılık sektöründe Konya DSYB’yi dünyaya örnek bir yapı haline getirmeyi hedefliyor. 

Yetiştiricilerimize  hitap eden Başkanımız Edip Yıldız,

Konya’nın dört bir köşesinde yarınlarımızı tayin etmek ve bizi yalnız bırakmamak için buraya geldiniz. Hepinizin ayağına ve yüreğine sağlık,

Hoş Geldiniz Sefalar Getirdiniz.

9. Olağan Genel Kurulumuzun ülkemiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Böyle anlamlı ve güzel bir günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz, bugün sizlerle dertleşeceğiz, kucaklaşacağız ve buradan güçlü bir şekilde çıkarak ülkemiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Biz bugüne kadar tüm yatırımlarımızı sizlerin talepleri doğrultusunda sizlerle istişarelerimiz neticesinde yaptık ve bugünden sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.

Birliğimizin gelişmesini engellemek için oluşan çetelere ve şer odaklarına rağmen kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

Biz gücümüzü sizlerin samimiyetinde, cesaretinden ve bize verdiğiniz güvenden alıyoruz. Bu nedenle bu yatırımların her bir tuğlasında sizlerin de büyük emeği var.

Yarınlarımızı, sabahına “Bismillah” diyerek başlayan “Üretmeden olmaz” diyen bu toprakların sesiz kahramanı olan sizlerle birlikte inşa edeceğiz.

Kıymetli üretici kardeşlerim,

Konuşacağımız çok şey var ama öncelikle huzurunda yatırımlarla, hizmetlerle dolu dolu geçen 8 yılımızın  muhasebesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sizlere en kaliteli hizmeti sunabilmek için personel sayımızı 3 kat, araç sayımız ise 4 kat artırdık.

Bu operasyonel gücümüz ile de 2013 yılından bugüne Konya genelinde küpeleme hizmeti biz üstleniyoruz. Yıllık 320 bin büyükbaş hayvanın küpeleme hizmetini eksiksiz bir şekilde yapıyoruz. Hepinizin malumu bu yıl küpeleme hizmetini ücretsiz yapıyoruz.

Zamanında yaptığımız her küpeleme faaliyeti yetiştiricimize buzağı desteği olarak döndü. 2018 yılında da üye işletmelerimize verilecek olan buzağı desteğinin toplamda 70 milyon TL olmasını bekliyoruz.

Daha verimli, daha sağlıklı hayvanlarımızın sayısını artırmak amacıyla suni tohumlama faaliyetlerimizi yaygınlaştırdık. 2018 yılında 75 bin adet suni tohumlama hizmeti verdik. Artık suni tohumlama hizmetimizin ardından 30 gün sonra sizleri gebelik muayenesi yaptırmanız için bilgilendiriyoruz. Yıllık 50 bin adet gebelik muayenesi hizmeti veriyoruz. Eski üyelerimiz çok iyi hatırlar, eskiden birkaç ultrasyon cihazı ile sayılı işletmemize hizmet verilirken artık her işletmemize bu hizmet sunuluyor.

Yetiştiricimizin bir başka sorunu ise hayvanlarımızın ayak ve tırnak bakımı için tecrübeli ve kurumsal hizmet veren bir yapının olmamasıydı. Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 3 ekip oluşturarak Konya geneline bu hizmeti yaydık. 2018 yılında 10 bin adet ayak-tırnak bakımı yaptık.

Yetiştiricimize daha kaliteli ve daha ekonomik hizmet verebilmek amacıyla ilçelerimizdeki şube sayılarının artırmamızın yanı sıra kasaba düzeyinde de irtibat büroları açtık.

Birliğimizi şeffaf bir anlayışla üyelerimiz tarafından izlenebilir bir yapıda, ortak akılla yönetiyoruz.

Üyelerimiz mali bilgiler, destekler, çalışmalar hakkında kısa sürede istediği bilgiye web sayfamızdan ulaşabiliyor. Tüm bu bilgileri ayrıca kısa mesajlarla sizleri de bilgilendiriyoruz.

Eğitim çalışmalarımızda da ülke geneline örnek olan projelere imza attık. 2018 Buzağı Yılı kampanyamızla 7.000 üye işletmemize ulaşarak bilgilendirdik.

Birliğimiz ile Ziraat Bankası arasında yapılan protokol kapsamında üye işletmelerimize kredi kolaylığı sağladık.

Yeniden güçlü Türkiye’yi inşa ederken tarım ve hayvancılık sektöründe üstümüze düşenin en iyisini yaparak yetiştiricimizin refah seviyesini artırmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

2012 yılında başladığımız süt toplama ve pazarlama organizasyonumuz bugün günlük 850 tona ulaşarak Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir organizasyon haline gelmiştir.

Yetiştiricilerimiz, emeğinin karşılığını bulsun diye kurduğumuz süt işleme ve depolama merkezimiz bölgemize hizmet vermeye başladı. Süt işleme tesisinde kase yoğurt, süzme yoğurt, beyaz peynir, tereyağı, rulo kaymak, kahvaltılık kaymak üretilmeye başlanmış olup tüketici talepleri doğrultusunda yeni çeşitler geliştirilmeye devam edecek.

Etaplar halinde devam eden proje tamamlandığında ıslak üründe günlük 80 ton, süt tozun da ise 320 ton çiğ süt işleme kapasitesine ulaşılacak.

Islah Amaçlı Çiğ Süt Analiz Desteğinden bölgemizdeki yetiştiricimizin daha çok faydalanabilmesi için KOP başkanlığımızın desteği şehrimize yeni bir yatırım kazandırıyoruz. Bu yatırımla birlikte Konya genelinde yetiştiricimize yıllık 20 Milyon TL daha destek kazandıracağız.

Söz verdiğimiz üzere süt işleme tesisimizi tamamladık, şimdi sizlere güzel bir haber daha vermek istiyorum. Kasaplık hayvanlarımızın değerinde kesiminin yapılabilmesi için Et Entegre Tesisimizi inşa edeceğiz. Bu yatırım için arazimizi aldık, projelerini tamamladık en kısa süre de inşallah sizlerle birlikte böyle bir organizasyonla açılışını yapacağız.

Bir başka yatırımımız ise Damızlık Düve Merkezimiz, 570 başlık düve merkezimize, Bakanlık desteği ile 500 başlık yeni bir tesis daha ekleyerek yurt içinden ve yurt dışından temin ettiğimiz en kaliteli düveleri en uygun fiyata yetiştiricimizin ulaşmasını sağlıyoruz. Kaliteyi artırmak amacıyla düve merkezimiz için hastalıktan ari işletme belgemizi aldık.

Güçlü bir Türkiye için üretimini artırmak isteyen yetiştiricimiz, düşük faizli veya faizsiz kredi desteklerinden yeterli miktarda faydalanamıyorlar. Yetiştiricimizin bu konuda gerekli düzenlemeler yapılarak gerçek üreticinin önün açılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi üretime teşvik eden Genç Çiftçi Projesi kapsamında yetiştiricimize hibe edilen hayvanlarında birliklerden temin edilmesi için çalışıyoruz.

Sürdürülebilir üretim için yetiştiricinin korunması üretimin olmazsa olmazıdır. Üretimde girdi maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla tüm engellemelere rağmen yem fabrikamızın arazisini aldık en kısa sürede sizlerle tesisimizin temel atma töreninde yeniden buluşacağız. İnşallah…

 

Kıymetli meslektaşlarım,

Sektörün en önemli sorunlarından biri ise hayvan hastalıklarıyla mücadele de tam donanımlı yeterli tesislerin olmamasıdır. Bu sorunu çözmek amacıyla Temmuz 2017 yılında Bilim Sanayi Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programına başvuru yaptık. Ancak sektörümüzü çok ileriye taşıyacak bu proje maalesef 2 fark oyla kabul görmedi. Ancak biz yine farklı finansman destekleriyle bu projeyi hayata geçirmek için mücadelemize devam edeceğiz.

Hayvancılığın bir diğer problemi ise yeterli miktarda çoban bulunamamasıdır. Bu sorunun çözümü için özellikle mültecilerin bu alanlarda değerlendirilmesi içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Süt tüketimini artırarak özellikle süt arzının fazla olduğu dönemlerde sektörümüze rahat bir nefes aldırabilmek amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye çalışıyoruz. Belediyelerimizin öncülüğünde süt evleri kurmayı planlıyoruz. Bu proje için gerekli girişimlerde bulunduk.

Güçlü Türkiye için sizlerle birlikte daha çok çalışacağız.

Dün Olduğu Gibi Bu Günde Yetiştiricinin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz dedi.